Den vita mattan

Var tänkt att den skulle bli enkel. Jag har vitt garn spunnet av en blandning av rya och finull och det är så svenskt blankt det bara kan bli. Riktigt vackert! Tänkte väva den i spetskypert bara rakt av så att man ser hur vacker ullen är.

Men. Så gör inte Ingegerd. Hon ska alltid krångla till det nämligen. Har lite isblå ull från Wåhlstedts i Dala-Floda. Deras färger är helt fantastiska. Och det isblå gick så himla bra ihop med den vita ullen…

Så nu knyter jag ryaknutar av isblått i mattan. Inte vet jag om det blir så snyggt egentligen men jag älskar färgerna. :-)  Den stora ångesten är nu hur kort jag ska klippa knutarna. Urgh! Mattan måste ju gå att dammsuga och hålla ren. Jag kan inte ha en rand med 5 cm lång ull som tovar och krånglar. Beslut, beslut, beslut…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *