Gotland!

Underbara Gotland! Älskar dig! Fast nu har över en vecka gått sen jag kom hem och jag har fortfarande inte packat upp, ha ha. Det är mycket att göra hemma när man har gård och varit borta en vecka.

Medeltidsveckan i Visby var jättekul. Jag sålde en hel del garn och fick många roliga nya kontakter – nördar precis som jag. :-) Var på Gotlands spinneri också och hittade kardflor i finull, vitt, brunt och grått. Jättefina! Och finullsfår har jag inte fått tag på nån bonde som har än. Så det ska bli jättekul att prova på att spinna den ullen.

På tisdag kommer mina lamm. *glad glad glad* Fyra tacklamm och ett vuxet Åsenfår. Mina allra allra första får. Jag är jättespänd på hur det ska gå¨och läser febrilt allt jag kommer över om får. Egentligen skulle jag inte ha några djur i vinter. Jag hinner inte med att spinna och väva så mycket som jag vill när jag har djur. Men så fegade jag ur när det kom till att avliva gammelhästen Tam Lin som inte kan vara själv. Han är gammal och trött och sover jättemycket men har är ju min son. Min bästa kompis. Och vi har varit med om så mycket tillsammans han och jag. Så han får nu en ny karriär. Som Förste Fårvaktare. Vi har mycket varg så det behövs minsann. Vi har stängslat om alla hagar (bara en liten bit kvar i sommarhagen) och upplyst gårdsplan och inga djur ute efter mörkrets inbrott. Hoppas bara det funkar och mina får blir lämnade ifred för annars kommer jag att sparka ihjäl vargen med mina bara fötter! .

1 svar på ”Gotland!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *