Jisses!

Så länge sen jag blogga! Massor har hänt och det är väl just därför jag inte kommit ihåg att blogga. Antar jag. :-)

Lammen har nästan hunnit bli får på den här tiden. Raringar är dom verkligen! Så otroligt sociala. Och roliga. Trivs bäst i skogen och skuttar som getter på stenarna. Och hästen verkar vara nöjd med sällskapet.

Första klippningen är gjord och känslan att ha egen ull är obetalbart! Klipparen skrattade åt mina papperssäckar med namn på. Det hade hon nog aldrig sett förut… Men jag vill ha koll på vad varje får ger för ull så då måste jag hålla isär den.

På spinn och vävfronten är det också en del nytt. Jag köpte kardad finull hos Gotlands Spinneri i vitt, brunt och grått. Så otroligt fin ull! Jätteroligt ska det bli att spinna den fast jag har inte börjat än. Jag har vävt några ytterligare väskor som jag ska ha med till Julmarknaden på Pensionat Udden och jag har vävt en löpare till min äldsta dotters svärmor. Som tack för en underbar tavla hon målat och som bara plötsligt hamnade på min vägg.

<3 henne!

Och så håller jag på med en ylletygsväv, har varpat, dragit på och solvat. Skulle till att skeda när jag insåg att den enda 60-sked jag har sitter i andra vävstolen. Hå, hå, ja, ja. Det är bara att få ändan ur vagnen och väva ut den varpen.

Ylletyget jag ska väva har föregåtts av långa diskussioner med dottern. Det är meningen att den ska vara 1100-tal. Jag är inte duktig nog att spinna garnet så att det håller som varp så vi valde ett ullgarn om 600 m per hg för det tror vi att man klarade av att spinna då. I natur och krapp-rött. Så nära krapp-rött man nu kan komma…  Vi får väl se hur det blir. :-)

På spinnsidan (obs vitsigt) så håller jag på med mattgarn. Mycke mattgarn blir det. Det går ca 1,5 kg per kvm så det är ett evighetsjobb. :-)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *