Jättesmart! Jag bloggar en gång i halvåret, det passar mig bra. *flinar*

Fast då kan man nog inte kalla det för en blogg, förstås. Men nu har jag i alla fall gått igenom lite bilder som borde upp här på siten. Sånt som är väldigt roligt för mig. :-)

Först och främst – mina får! Fem Åsen-tackor som jag köpte i augusti 2013, Astrid, Alice, Maja, Emma och Anna.

20140616 Mina får 3

20140616 Mina får 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alice och Tam Lin kom särskilt bra överens. Han tog sin uppgift som fårvakt på allra största allvar! Här står han och kliar Alice i huvudet och nacken, hennes favoritställen. :-)

TamLin och Alice

 

 

 

 

 

 

 

 

Och sen lite bilder från mina hagar. Så värst mycket gräs är det ju inte…

20140616 Mina hagar 3 20140616 Mina hagar 2_181351 20140616 Mina hagar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annars kan man väl allmänt säga att det hänt en hel del det här halvåret. Min allra mest älskade häst Tam Lin bröt benet rakt av i april och fick gå till dom evigt gröna ängarna. Jag saknar honom oerhört och tänker på honom varenda dag fortfarande. Det är förunderligt så man kan växa ihop med en häst. Han fattas mig!

Och så har jag vävt lite mattor. Men dom lägger jag upp bilder på under Vävar. Spinnandet tar en himla tid, både till mattorna och till garn för stickning och tyger. Det går sju spinnerskor på en väverska så jag ska väl inte gnälla. :-D

 

2 svar på ”Jättesmart! Jag bloggar en gång i halvåret, det passar mig bra. *flinar*

  1. Hej …
    Blir så inspirerad ;).
    Tänker väva mattor av ospunnen ”skräpull” och undrar vad du använder för garn till varpen, har tidigare använt mattvarp men det skär …

    Tack för underbar sida :)

    • Hej! Roligt att kunna inspirera någon. Siten har legat orörd i evigheters evigheter, jag borde i alla fall lägga upp mina senaste mattor. Suck. Jag är så DÅLIG på det här med ze internetz. Jag använder mattullgarn till sovrumsmattor och linmattvarp till hallmattor. Jag kan tänka mig att den vanliga mattvarpen i bommull skär sönder. Linmattvarpen är grövre, jag använder oftast 8/4. Den är dyr men den håller mycket längre än bomullsmattvarpen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *